Close Menu
  • Начало
  • Бизнес
  • Здравеопазване
  • Престъпления
  • Мнения
  • Политика
  • Туризъм
  • Управление
Facebook X (Twitter) Instagram
Bourgas.bg
  • Начало
  • Бизнес
  • Здравеопазване
  • Престъпления
  • Мнения
  • Политика
  • Туризъм
  • Управление
Bourgas.bg
Начало - Любопитно - Цял живот подреждаме яйцата в хладилника погрешно
Любопитно

Цял живот подреждаме яйцата в хладилника погрешно

11.02.2024Няма коментари2 Mins Read
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn
Цял-живот-подреждаме-яйцата-в-хладилника-погрешно
Цял живот подреждаме яйцата в хладилника погрешно


Ако смятате да ги съхранявате по-дълго време, трябва да им осигурите подходящите условия

Всяка домакиня ходи на пазар, за да напълни хладилника със зеленчуци, плодове и, разбира се, яйца. Въпреки това много малко жени се замислят как правилно да ги съхраняват у дома.

Ако смятате да съхранявате яйцата по-дълго време, трябва да им осигурите подходящите условия. Уникалните им структурирани съставки са много взискателни към околната среда – нещо, което много домакини не знаят.

Един изключително важен аспект от процеса на съхранение е да поставяте яйцата с острата страна надолу в хладилника. Това има огромно значение, защото се отразява на свежестта на продукта.

Колко дълго могат да се съхраняват яйцата? Веднага след закупуването яйцата се поставят в хладилника, където могат да се съхраняват до 60 дни при температури от 0°C до +8°C. Това значително удължава периода им на свежест в сравнение със съхранението им извън хладилник, където могат да стоят само седем дни.

Много домакини допускат една и съща грешка и съхраняват яйцата на вратата на хладилника, където температурата може да се повиши до +10°C-15°C. Такива условия могат значително да намалят свежестта на продукта. 

Защо яйцата трябва да се съхраняват с острата страна надолу? Положението на яйцата в хладилника също е много важен момент, особено ако решите да ги преместите в друг съд. Оказва се, че страната, на която ги поставяте, има огромно значение. Те винаги трябва да се слагат с острата страна надолу.

Питате се защо? За да държите жълтъка центриран, като не му позволявате да докосва въздушната камера, разположена в тъпата част.

В това положение яйцата „дишат“, т.е. обменят се газове, което спомага за запазване на свежестта на продукта за по-дълго време. Тъпият край, заради по-големия брой пори, осигурява достъп на кислород вътре в яйцето.

Този подход има практическа страна: намалява се вероятността опасни микроорганизми да попаднат в жълтъка и белтъка. Така яйцата запазват своята свежест и вкус за по-дълго време, което е изключително важен аспект за грижовните домакини. /jenata.blitz.bg

image

Оценете публикацията

Свързани публикации

Всички ги ползваме ежедневно, но те са много опасни

Екстрасенс посочи 14 мощни ритуала, които пазят всички от негативни влияния!

Слагам само две яйца, две шепи орехи и ябълка…Кой да вярва, че от нищо може да стане толкова вкусно нещо!

Comments are closed.

  • Актуалното
  • Най-коментирано
05.01.2025

Монтаж на абсорбатор: как да изберем правилния модел и инсталираме го безпроблемно

05.01.2025

Монтаж на абсорбатор: как да изберем правилния модел и инсталираме го безпроблемно

11.12.2024

Изграждане на електрически инсталации в дома: Пълно ръководство за електрически ремонти, осветление и табла

18.10.2023

Ще построим иновативно училище в Крайморие

18.10.2023

Турски престъпници, откраднали милиони от Германия

18.10.2023

Въздействието на спорта върху приходите на други бизнеси

Спонсорирани връзки
  • 151.BG
  • Адвокат в Бургас
  • Водопроводчик в Бургас
  • Електротехник в Бургас
  • Счетоводни услуги в Бургас
Copyright © 2025. Powered by WordPress.
  • Начало
  • Политика за поверителност
  • Контакти

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

Рекламният блокер е включен!
Рекламният блокер е включен!
Нашият уебсайт е възможен благодарение на показването на онлайн реклами на нашите посетители. Моля, подкрепете ни, като деактивирате своя Ad Blocker.