Получават се много апетитни и фини кашкавалени пръчици
Пригответе тези вкусни панирани пръчици с кисело мляко и сирене у дома по невероятно проста рецепта. Всичко, което трябва да имате, са няколко съставки и ще имате готова вкусна вечеря за нула време.
Получават се много апетитни и фини кашкавалени пръчици, които може да похапвате без нищо или със сос по желание.
Панирани пръчици с кисело мляко и сирене Необходими Продукти: 2 яйца 250 мл кисело мляко (или гъст айран) 1 ч.л. сол 1 с.л.кристална захар 100 г кашкавал или друго твърдо сирене 10 г магданоз 450 г обикновено брашно 10 г бакпулвер Начин на Приготвяне: Добавете яйцата в купата и ги разбийте с вилица.
След това добавете айрана и солта.
Разбъркайте отново добре.
Докато бъркате, добавете захарта, настъргания кашкавал (става и с обикновено сирене).
Добавете нарязан магданоз, брашно и бакпулвер.
Разбъркайте добре сместа и щом стане трудно да се бърка, с ръце омесете тесто.
Разточете тестото върху набрашнена повърхност.
Оформете на голям правоъгълник.
Първо разрежете тестото наполовина.
След това на по-тънки ивици.
Изпържете пръчиците в обилно количество сгорещено олио до зачервяване от двете страни.
Поставете изпържените пръчици върху чиния, постлана с хартиена салфетка.
Оставете ги да изстинат и може да сервирате.
Добър апетит!