Рецепта за домашни ябълкови охлювчета
Ябълковите охлювчета по тази лесна рецепта са толкова вкусни, че дори нямах време да ги сложа на масата, а те вече бяха изядени! Оттук нататък винаги трябва да имам в наличност ябълки и бутер тесто – иначе вкъщи ми се сърдят!
Домашни ябълкови охлювчета
Необходими Продукти: 2 ябълки малко пълнозърнесто брашно 500 г бутер тесто 30 г разтопено масло кристална захар разтопено масло за намазване канела Начин на Приготвяне: Нарежете ябълките на четвъртинки, премахнете сърцевината, след което нарежете на тънки филийки.
Извадете бутер тестото и го разтворете на плота. Поръсете с брашно, след което го разточете на правоъгълник.
След това намажете тестото с разтопено масло.