Няма висене около печката в продължение на много часове близо до тигана, както е в случая с кюфтетата

Кайма, кюфтета, сарми – всичко това вече е доста скучно. Душата жадува за нещо ново, вкусно и оригинално.

И това ново и вкусно ястие може да са месни гнезда с кремообразен център, чиято рецепта е дадена по-долу.

Предимствата на тази рецепта включват не само вкусът на крайното ястие, но и бързината, и най-важното, лекотата на приготвяне. Няма висене около печката в продължение на много часове близо до тигана, както е в случая с кюфтетата.

Просто го сложете във фурната и изчакайте 25 минути –  мечта за всяка домакиня!

Необходими Продукти пилешка кайма – 300 грама свинска кайма – 800 грама хляб – 70 грама кашкавал – 150 грама мляко – 200 мл сметана – 200 мл лук – 1 бр яйце – 2 бр сол, смлян черен пипер, копър – на вкус Начин на Приготвяне Лукът се нарязва на ситно и се смесва с каймата от свинско и пилешко на едно цяло.

Накиснете хляба в 100 мл прясно мляко, след което го изцедете и добавете към каймата, като разбърквате добре, пише gotvq.eu.

Изсипете останалото мляко в каймата, добавете сол и черен пипер и омесете отново.

Направете гнезда от получената маса от кайма (това става лесно, ако първо направите топка от каймата, като ябълка, а след това и дупка в нея).

Пригответе плънката за гнездата: кашкавалът се настъргва и се смесва добре с яйцата, заквасената сметана и нарязанияя копър.

Оформените гнезда се подреждат върху хартия за печене, пълнежът се поставя в гнездата, след което хартията за печене се поставя във фурната, предварително загрята до 200 ° C, за 25-30 минути.

Това е всичко, всъщност. Остава само да ги извадите и да се потопите в блаженството на нереално фантастичния вкус!

Оценете публикацията

Comments are closed.

Exit mobile version