Няма как всяка майка да не се интересува как да направи максимално безопасно съществуването на рожбата си Диетологът Анастасия Кондаурова разказа кои храни могат да доведат детето до смърт. Няма как всяка майка да не се интересува как да направи максимално безопасно съществуването на детето си. Причината не е просто инстинктът й, ами и фактът, че едно такова създание е наистина крехко и неща, които за възрастен изграден организъм са окей, може да се окажат пагубни за него.  Оказва се, че има няколко храни, които е препоръчително малчуганите да избягват да слагат в устата си. Диетоложката обръща особено внимание и призовава всички да изчетат следващите редове. В този списък е включена риба с високо съдържание на живак. В разговор с журналисти медикът отбеляза, че има продукти, които са опасни за здравето на растящите бебета. Според диетолога хамбургерите, пържените картофи, чипсовете, газираните напитки, сладкишите и нискокачествените десерти могат да навредят на детето. Смъртоносна опасност обаче представляват ястията, в които могат да се крият бактерии и живак. За това пише интернет изданието „Подмосковие Сегодня“. „Например продукти с високо съдържание на живак (някои видове риба), бензен, бактерии като салмонела. Това означава, че ако храните детето си с яйца и месо, без да измиете черупката или след недостатъчна термична обработка, то рискува да хване опасно заболяване, да се сблъска с отравяне или обостряне на хронични заболявания, а може и да умре“, казва лекарят. Кондаурова напомни, че храненето е изключително важно за формирането и развитието на детския организъм.

4/5 - (12 votes)
Leave A Reply

Exit mobile version