Notice: Функцията register_block_script_handle е извикана погрешно. Файлът (/home/bourgas.bg/public_html/wp-content/plugins/seo-by-rank-math/includes/modules/schema/blocks/faq/assets/js/index.asset.php) за "editorScript" описан в дефиницията на "rank-math/faq-block" липсва. За повече информация вижте Debugging in WordPress. (Това съобщение беше добавено във версия 5.5.0.) in /home/bourgas.bg/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031

Notice: Функцията register_block_script_handle е извикана погрешно. Файлът (/home/bourgas.bg/public_html/wp-content/plugins/seo-by-rank-math/includes/modules/schema/blocks/howto/assets/js/index.asset.php) за "editorScript" описан в дефиницията на "rank-math/howto-block" липсва. За повече информация вижте Debugging in WordPress. (Това съобщение беше добавено във версия 5.5.0.) in /home/bourgas.bg/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031

Notice: Функцията register_block_script_handle е извикана погрешно. Файлът (/home/bourgas.bg/public_html/wp-content/plugins/seo-by-rank-math/includes/modules/schema/blocks/schema/assets/js/index.asset.php) за "editorScript" описан в дефиницията на "rank-math/rich-snippet" липсва. За повече информация вижте Debugging in WordPress. (Това съобщение беше добавено във версия 5.5.0.) in /home/bourgas.bg/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031
Рецепта за баклава с нарязани кори - Bourgas.bg

Традиционен Коледен десерт Необходими продукти: За сиропа: – 2 ч.ч. захар – 4 ч.ч. вода – 1 с.л. пресен лимонов сок За баклавата: – 400 г фини кори – 2 и 1/2 ч.ч. смлени орехи – 1/4 ч.ч. кристална захар – 250 г разтопено масло Начин на приготвяне: В тенджера комбинирайте захарта и водата. Оставете ги да заврат и след около 5 минути добавете лимоновия сок. Разбъркайте хубаво, за да се разтвори захарта добре и отделете сиропа от котлона, за да се охлади напълно. В кухненски робот смелете орехите и захарта. Изберете подходяща тава за баклавата. Навийте една част от фините кори на руло и с помощта на кухненска ножица ги нарежете на парченца. По форма и размер трябва да приличат на юфка. Разпределете ги в тавата равномерно и леко притиснете с длани. Върху тях разпределете ореховата смес. Останалите кори нарежете и разпределете върху орехите както първите. Отново притиснете с длани, съветва az-jenata.bg. С остър нож нарежете баклавата на ромбоиди и залейте с разтопеното масло. Печете в предварително загрята фурна на около 180 градуса за около 30-35 минути или до готовност. Извадете баклавата от фурната и я залейте. След като изстине може да я покриете с алуминиево фолио и да я оставите поне един ден, за да поеме хубаво от захарния сироп.

5/5 - (17 votes)
Leave A Reply

Exit mobile version