Сладко удоволствие, с което ще впечатлите всички на масата НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ бишкоти – около 200 г течен карамел – заливка череши – или други сезонни плодове (за украса) ликьор – и мляко за напояване на бишкотите СЛАДКАРСКИ КРЕМ прясно мляко – 1 л нишесте – 50 г натурално, царевично яйца – 4 бр. ванилова захар – 8 или 10 г захар – от 150 до 200 г (на вкус) НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ Бишкотена торта за гости – сладко удоволствие, с което ще впечатлите всички на масата. Първо приготвяме крема за бишкотената торта. За целта загрейте 900 мл мляко в касерола на умерен огън. Сипете захарта и бъркайте, докато се разтопи. В отделна купичка разбийте яйцата с нишестето, ваниловата захар и останалите 100 мл мляко. Сипете на тънка струйка към горещото, но не врящо мляко на котлона. Бъркайте с телена бъркалка на слаб/умерен огън до сгъстяване на крема. Имайте предвид, че кремовете с нишесте остават една идея по-редки от тези, които са приготвени с брашно. После като престоят стягат, затова не се притеснявайте. Дръпнете от огъня и периодично разбърквайте кремчето за тортата, докато в същото време си приготвяте другите продукти. Вземете правоъгълна форма за кекс или терин и сложете пласт бишкоти, напоени в мляко смесено с ароматен ликьор по ваш вкус (напоследък ползвам много розовият Tetratea с Хибискус – разкошен е за десерти). Сипете от крема и малко от течния карамел и редете бишкоти, крем и карамел до привършване на основните продукти. Оставете тортата да изстине, после приберете в хладилник за няколко часа. Сервирайте със сезонни пресни плодове. Източник: Gotvach.bg
Рецепта за бишкотена торта за гости
Няма коментари2 Mins Read
