Хубавo е да се консумира както топъл, така и студен. Един чудесен плодов сладкиш НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ компот от череши – 200 г (само плода, без костилки) бакпулвер – 6 г протеин на прах – 7 г (ванилия) овесени ядки – 100 г пълнозърнести яйца – 1 бр. кисело мляко – 100 г, цедено сини сливи – 100 г, пресни компот НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ Отцедете добре черешите от компота, изчистете костилките. На сините сливи също махнете костилките и разполовете на половинки. В купа разбийте добре яйцето. Добавете цеденото мляко, бакпулвера и протеина на прах. Разбъркайте добре с тел. Прибавете плода от компота и овесените ядки. Размесете хубаво с лъжица и оставете сместа да почине десетина минути. Пригответе си една средно голяма форма или индивидуални по-малки. В случая аз използвах голяма силиконова форма с гнезда. В зависимост от съда, с който разполагате, ако се налага използвайте хартия за печене или предварително го намазнете. Разпределете всичката смес и наредете отгоре половинките сини сливи. Печете плодовия сладкиш в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност. Изчакайте сладкиша със сливи да изстине леко и тогава отстранете формата. Хубав е да се консумира както топъл, така и студен. Чудесен овесен сладкиш с череши и сини сливи! Да ви е сладко! Източник: Gotvach.bg
Рецепта за овесен сладкиш с компот от череши и сини сливи
Няма коментари2 Mins Read
