Лесно, вкусно и ефектно НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ сирене – 250 г (по – твърдо) крема сирене – 250 г (тип Филаделфия) чесън – 1 скилидка (по желание) лимонов сок – 1 с.л. черен пипер – 1 щипка зехтин – 1 с.л. ЗА ОВАЛВАНЕ сусам – 40 г орехи – 40 г бадеми – 40 г други ядки – по избор копър – 1 шепа пресни стръкчета сушени плодове – манго, ананас, чипс от банан и кокос НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ Представям ви едно бързо мезенце, с което да изненадате гостите си – бонбони от сирене. Използвайте бяло саламурено сирене, за предпочитане козе, но може и краве или овче. Подходящо е също така и сиренето фета. Сложете го в блендер заедно с филаделфията, лимоновия сок, зехтина, черния пипер и чесъна ако ще ползвате такъв. Завъртете на няколко оборота, за да се получи гладък крем. Приберете го в хладилник за минимум 30 минути, за да стегне. През това време си подгответе продуктите за овалване на солените бонбони: Запечете сусама на сух тиган и го сложете в купичка. Накълцайте копъра на ситно и го сложете в друга купичка. Ядките също запечете на сух тиган и смелете на ситно, като слагате всеки вид в отделна купичка. Така се смилат и сушените ананас, манго, банан и кокос. От стегналия пастет от сирена направете топчета и всяко овалвайте в приготвените продукти в купичките. Ще се наложи да навлажнявате или намазнявате ръцете си след всяко оформено топче. Поставяйте бонбоните в хартиени малки капсулки и ги подредете в красиво плато за сервиране. Бонбони от сирене за гости – лесно, вкусно и ефектно!
Рецепта за бонбони от сирене за гости
Няма коментари2 Mins Read
