Митнически инспектори в Лесово спряха контрабанден внос на бонтрабандни бойни пистолети и празни пълнители от Турция през България до Германия. Пратката била открита при проверка на товарен автомобил с ремарке на ГКПП Лесово. Возилото било управлявано от турски шофьор, влязло в страната ни от южната ни съседка и пренасяло опакована машина – бетон помпа. Пред властите водачът съобщил, че няма друго за деклариране, освен превозваната машина.

При последвалата проверка обаче митничарите намерили сак с дрехи, прикрепен в предната част на ремаркето, под брезента и пристегнат с колан. А между дрехите в сака се натъкнали полиетиленови пликове с 10 бойни пистолета и 15 празни пълнителя за тях. Оръжията и пълнителите са иззети. По случая е образувано досъдебно производство.

Още 10 контрабандни бойни пистолета с празни пълнители са намерени от митническите служители на ГКПП Лесово през последните дни също. Находките били засечени в необичайно укритие – в раница в хладилник с хранителни продукти в шофьорската кабина на товарен автомобил. Разследването и по този случай продължава, а водачът е с наложена постоянна мярка „задържане под стража” по искане на Окръжната прокуратура в Ямбол.

Оценете публикацията
Leave A Reply

Exit mobile version