Депутатите от три комисии в парламента приеха решение, внесено от депутати от ГЕРБ, за финансиране с 2,6 млрд. лв. на всички сгради, кандидатствали досега за саниране, които са в резервния списък. Става дума за общо 2178 проектни предложения за сгради в цялата страна.

Според приетото решение кабинетът има срок до 30 юни да приеме средносрочна програма за реализирането на всички проекти, включени в резервния списък. Регионалното министерство пък ще има срок от 9 месеца да внесе в МС Национална жилищна стратегия за периода 2025–2050 година заедно с план за действие. МРРБ се задължава да провери и сметките за енергийни спестявания на кандидатите, както и да докладва на всеки 3 месеца за прогреса при саниране на депутатите
Сторителният министър Андрей Цеков обясни, че според него в този бюджет няма подобни предвидени средства и за да се осигурят трябва или да се увеличи дефицита или да се намалят капиталовите разходи. Той поиска и програмата да е отворена за всички, а не само за тези в резервния списък за саниране.

Оценете публикацията
Leave A Reply

Exit mobile version