Коледна екоакция по Южното Черноморие. Доброволци се събраха на плаж Аркутино за празнично почистване. Кампанията е под надслов „Чиста Коледа“ се провежда за шеста поредна година, съобщи БНТ.

По време на почистването имаше и дрескод – всички трябваше да бъдат с коледни шапки и украшения. Всяка година кампанията събира близо 350 кг отпадъци.
Тази година крайбрежието е по-замърсено заради бедствието което сполетя района на Царево и Приморско. Въпреки празничния ден много хора, с децата си и домашните любимци се включиха в акцията.
„Можем да си починем от толкова много празници и да направим нещо добро и за Земята, която пък ни се отблагодарява на нас. Колкото и тривиално да звучи, тя ни храни“, каза Дияна Милева.
„Интересното в тази кампания е мотото „За депозитна система и в България“. Днес също ще видим в края на събитието колко пластмасови бутилки сме събрали, също ще ги калкулираме, за да видим каква сума може да се вземе, ако тези бутилки бяха върнати, така че депозитната система е много важна“, добави Илияна Стоилова, организатор на екокацията.

Източник: БНТ

5/5 - (21 votes)
Leave A Reply

Exit mobile version