Необходими продукти
- 1 краставица, на която предварително сте махнали семките, но не сте обелили;
- 2 бр. почистени червени чушки;
- 4 бр. домати;
- глава червен лук;
- 3 счукани скилидки чесън;
- 3 ч.ч. доматен сок;
- ¼ ч.ч. бял винен оцет;
- ¼ ч.ч. зехтин;
- ½ с.л. сол;
- 1 ч.л. черен пипер.
ГАСПАЧО С ЯГОДИ
Начин на приготвяне
Нарежете на едри кубчета краставицата, чушките, доматите и лука. Сложете всеки зеленчук в чопър и наситнете, но не прекалено. След това смесете всички зеленчуци в голяма купа, добавете чесъна, доматения сок, оцета, зехтина, солта и пипера. Разбъркайте добре и охладете преди да сервирате, но имайте предвид, че колкото повече стои, толкова по-вкусно става.