Close Menu
  • Начало
  • Бизнес
  • Здравеопазване
  • Престъпления
  • Мнения
  • Политика
  • Туризъм
  • Управление
Facebook X (Twitter) Instagram
Bourgas.bg
  • Начало
  • Бизнес
  • Здравеопазване
  • Престъпления
  • Мнения
  • Политика
  • Туризъм
  • Управление
Bourgas.bg
Начало - Кухня - Фитнес меню: здравословен тиквен чипс
Кухня

Фитнес меню: здравословен тиквен чипс

18.01.2024Няма коментари2 Mins Read
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn
Фитнес-меню:-здравословен-тиквен-чипс
Фитнес меню: здравословен тиквен чипс

Знаете ли, че…

Печената тиква има куп полезни свойства. Тя съдържа витамин Е, който активно стимулира работата на половите жлези и така допринася за подмладяването на организма и го предпазва от преждевременно стареене.

Тиквата е богата и на едни от най-полезните микроелементи – магнезий, калий, калций, фосфор и натрий.

ac?out=nonrich&nwid=2576&siteid=152520&pgname=all pages&fmtid=125181&visit=m&tmstp=%5Btimestamp%5D&tag=sas 125181 11237

Особено ценна е и заради съдържанието на витамин К, който не се среща в останалите плодове и зеленчуци. Останалите нейни витамини, като А, С, РР и витамините от група В, я правят полезна при кожни и сърдечно-съдови заболявания, зрителни проблеми, поражения на нервната система.

За да извлечете всички тези полезни свойства, най-добре да консумирате тиквата тъкмо печена. При варенето и пърженето, качествата ѝ се губят. Докато печената тиква се понася най-добре от стомаха, има нищожен брой калории и спомага за изхвърлянето на шлаките и натриевите соли от организма.

Необходими продукти

  • 1 тиква, обелена и почистена от семките
  • 2 с. л. царевично нишесте
  • сол
  • черен пипер
  • чили на прах
  • зехтин
  • 2 с. л. настърган пармезан

© iStock

Начин на приготвяне

Включете фурната да се загрява на 170 градуса. Нарежете тиквата в желаната форма – на тънки, продълговати ивици като пържени картофи или на фини шайби като пържени тиквички, вие решавате.

Наредете ги в тава върху хартия за печене. Сложете във фурната за 20-на минути. Извадете от тавата, излейте, ако се е отделила вода, и попийте резените с помощта на кухненска хартия.

Прехвърлете в голяма купа и объркайте добре с царевичното нишесте, подправките и зехтина. Увеличете фурната на 200 градуса и върнете в нея тиквата, разпределена отново в тава с хартия за печене. Печете я още 15-ина минути, докато парченцата не станат хрупкави.

Докато са още топли, сервирайте ги, поръсени с пармезан (ако не сте на диета), или със сос по ваш избор.

image

Оценете публикацията

Свързани публикации

Здравословните навици на звездите | ELLE.bg

Храната като наслада за очите

Да ти се допие кафе на минутата

Comments are closed.

  • Актуалното
  • Най-коментирано
05.01.2025

Монтаж на абсорбатор: как да изберем правилния модел и инсталираме го безпроблемно

05.01.2025

Монтаж на абсорбатор: как да изберем правилния модел и инсталираме го безпроблемно

11.12.2024

Изграждане на електрически инсталации в дома: Пълно ръководство за електрически ремонти, осветление и табла

18.10.2023

Ще построим иновативно училище в Крайморие

18.10.2023

Турски престъпници, откраднали милиони от Германия

18.10.2023

Въздействието на спорта върху приходите на други бизнеси

Спонсорирани връзки
  • 151.BG
  • Адвокат в Бургас
  • Водопроводчик в Бургас
  • Електротехник в Бургас
  • Счетоводни услуги в Бургас
Copyright © 2025. Powered by WordPress.
  • Начало
  • Политика за поверителност
  • Контакти

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

Рекламният блокер е включен!
Рекламният блокер е включен!
Нашият уебсайт е възможен благодарение на показването на онлайн реклами на нашите посетители. Моля, подкрепете ни, като деактивирате своя Ad Blocker.