Жената, която научи Америка да готви, има какво да ни каже за това.
1. Вечеря без десерт е само една излишна среща.
2. Как една нация може да бъде наречена „велика“, ако хлябът й има вкус на салфетка?
3. Не е задължително да готвите излишни и сложни шедьоври. Достатъчно е просто да имате храна от пресни продукти.
4. Хората, които обичат да ядат, са добри хора.
5. Във Франция приготвянето на храната е изкуство и национален спорт.
6. Вярвам в червеното месо. Винаги повтарям: червено месо и джин.
7. Старото вино е като възрастна дам – по време на пътуването може да предизвика проблеми.
8. Ще се научите да готвите, когато престанете да робувате на рецепти. Взимайте сезонни продукти и вече ще знаете какво да правите с тях.
9. Сам по себе си животът е правилната напитка.
10. Да се храниш диетично може само когато си сготвил сам пържолата си.
11. Преди да сложа пилето във фурната, му правя масаж с масло. Защо? Струва ми се, че това му харесва, а най-важното – на мен ми харесва да го правя.
12. Ненавиждам „здравословната“ храна.
Автор Люба Вангелова