Пробвайте я още днес

Много проста подготовка и толкова разкошен резултат! Можете да приготвите тази торта за рождени дни и други празнични тържества, но тъй като е проста и не е много скъпа, можете да я правите всяка седмица. Ето какво ви трябва за Сочната шоколадова торта:

Необходими продукти: (за форма 36х20 см) 2 яйца 150 г захар 100 мл растително масло 200 мл прясно мляко около 250 г брашно 60 г какао на прах 10 г бакпулвер (1 пакетче) 1 чаена лъжичка сок от лимон + 1/2 ч.ч. сода бикарбонат За крема: 250 г кондензирано мляко 170 г несолено масло.  За глазурата: 100 г черен шоколад с лешници 60 мл гореща сладкарска сметана

Начин на приготвяне: В по-дълбока купа се счупват две яйца и се добавят 150 г захар. Разбийте добре съставките с миксер, докато захарта се разтопи и сместа изсветлее и се сгъсти, което отнема около 7-10 минути.

Добавете 100 мл олио и 200 мл мляко към гъсто разбитите яйца, след което разбийте още няколко минути, за да се изравнят съставките. В отделна купа пресейте брашното (260 г), какаото на прах (60 г) и пакетчето бакпулвер (10 г) през цедка.

Смесете равномерно сухите съставки, след което ги добавете към течните.

Разбъркайте с бъркалка, докато изчезнат всички бучки и се получи гладка и хомогенна смес. За да стане тестото още по-гъсто, добавете активирана сода бикарбонат с малко лимонов сок (половин чаена лъжичка сода бикарбонат с една чаена лъжичка киселина).

Разбъркайте отново и изсипете получената смес във форма с размери 36х20 см, постлана с хартия за печене отдолу и отстрани, разпределете равномерно, заравнете и разклатете формата няколко пъти, за да отстраните въздушните мехурчета.

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около половин час. Изпеченият блат е доста мек и нежен. Оставете да изстине, след което го извадете от формата и го разрежете наполовина, за да получите две кори.

Също така отрежете краищата, за да получите равен блат. Натрошете изрезките, по-късно ще ги използвате за украса на тортата.

Пригответе крема:

В отделна купа сложете 250 мл кондензирано мляко и 170 г меко масло на стайна температура.

Разбийте до получаване на гъст и деликатен бял крем. Намажете едната кора с този маслен крем (оставете малко за стените), след това покрийте отгоре с другата кора и намажете цялата торта от четирите страни. Залепете трохите от отрязаните краища на пандишпановия блат.

След това разтопете шоколада и добавете горещата сметана (не трябва да се сварява!) и бъркайте до получаване на фина глазура. Залейте с нея тортата отгоре и я оставете в хладилник да се охлади поне за час.

Оценете публикацията

Comments are closed.

Exit mobile version